Mirosław Kowalczuk napisał:
Krzysztofie słuchałem ciebie bardzo uważnie - kontrola NIK ujawniła szereg nieprawidłowości w kontrolowanych miastach i jestem przekonany, że gdyby kontrolą objęto oczyszczalnię w Stargardzie Szczecińskim wykazałaby równie wiele nieprawidłowości jak w innych kontrolowanych miastach. Władza która nie dba o środowisko dopuszczając do przedostawania się do rzeki nieoczyszczonych ścieków nie dba również o prawidłowe funkcjonowanie oczyszczalni, a sprawa kontroli i nieprawidłowości wykazane podczas kontroli oczywiście dotyczą tego co podkreślasz.
Zmieniłem opis 1 postu w tej sprawie -słuszna uwaga z twojej strony Krzysztofie
Mirek nie podlega dyskusji, że praktycznie wszystkie oczyszczalnie mają na sumieniu większe lub mniejsze grzeszki ale Twój wywód brzmi jak dialog z komedii Barei "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?"
Ekspedientka w sklepie: Przede wszystkim pan mi po chamsku wyrwał tego kurczaka!
Klient: Jako corpus delicti.
Sprzątaczka: Ścierkę, ścierkę mi wyrwał, moje narzędzie pracy.
Ekspedientka: Panie kierowniku, ukraść chciał mi tego kurczaka.
Sprzątaczka: No pewnie, bo po co by wyrywał?! To złodziej!
Ekspedientka: I pijak! Bo każdy pijak to złodziej!
Swoją wyobraźnią próbujesz prześcignąć mistrza gatunku. Brawo!
Proszę, nie zmieniaj treści swoich wypowiedzi w czasie trwania wymiany postów ponieważ dyskusja po takim zabiegu traci sens.
Moje sprostowanie wszystko wyjaśniło a teraz zrobił się lekki galimatias , który akurat w tym przypadku nie jest problemem i każdy czytający z pewnością go ogarnie.
To taki mały wtręt jakbyś coś chciał jeszcze wykasować.
Pozdrawiam.
Krzysztof Filocha