Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Informacje znad rzek, ale nie o połowach

TEMAT: Informacje znad rzek Ekologia Zagrożenia

Informacje znad rzek Ekologia Zagrożenia 14 lata 11 miesiąc temu #2477

• Mirek Kołodziej
  • Mirek Kołodziej Avatar
  • Junior Boarder
  • Thank you received: 17
  • Oklaski: 0
Cześć Miro !
Chciałem zadzwonić na policję ale nie miałem tam zasięgu ! Czułem się jak osaczony zwierz, to były psy myśliwskie ! Teraz to chyba za póżno na zgłoszenie ?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Informacje znad rzek Ekologia Zagrożenia 14 lata 11 miesiąc temu #2492

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Sprawy o wykroczenia przedawniają się po upływie 1 roku. Jeśli przy kolejnym wypadzie w ten rejon rzeki chcesz aby sytuacja się powtórzyła to nie zgłaszaj. Miej też na uwadze bezpieczeństwo innych np. dzieci, które w takich sytuacjach mogą być narażone na poważne niebezpieczeństwo na skutek swawoli i braku poszanowania elementarnych zasad bezpieczeństwa przy trzymaniu psów przez tych ludzi. Najlepiej napisać pismo w tej sprawie na policję w Goleniowie. Należy dokładnie wskazać dzień i godzinę zdarzenia oraz opisać co takiego się stało wskazując w miarę możliwości lokalizację nieruchomości z której psy wybiegły i osobę która psy przywołała oraz oczywiście to, że na skutek takiego stanu rzeczy obawiałeś się o własne bezpieczeństwo. Takich spraw o ile chcemy aby było ich jak najmniej niemożna pobłażać i odpuszczać.

Pozdrawiam

Informacje znad rzek Ekologia Zagrożenia 14 lata 9 miesiąc temu #2739

• Mirosław Kowalczuk
Kolejny już raz w tym roku z oczyszczalni ścieków w Stargardzie Szczecińskim po opadach deszczu ścieki komunalne płynne odprowadzane są wprost do rzeki Iny. jaki jest tego efekt widzi każdy z was kto wybrał się w ostatnim czasie z wędką nad rzekę Inę. Praktycznie rzeka jest pusta, sporadycznie jakieś niewielkie klenie i jazie. Miejscowa ludność w górze rzeki odławiała podbierakami śnięte ryby, które pozbawione tlenu masowo płynęły rzeką. Jaki będzie finał tej bulwersującej sprawy? czy w XXI przy licznych przepisach w sprawie ochrony środowiska i dyrektyw unijnych w sprawie działań zmierzających do poprawy czystości wód taki proceder pozostanie bezkarny dla władz miasta? Nasi koledzy monitorowali z tego co wiem tą sprawę. W dniu dzisiejszym w TVP2 - Kronika i w Teleexpresie ma ukazać się reportaż w tej sprawie. Może ktoś z tamtych rejonów wie w sprawie coś więcej jestem bardzo ciekaw i myślę, że nie tylko ja. Kolego v-ce Prezesie co tam się dzieje?
Ostatnio zmieniany: 14 lata 9 miesiąc temu przez Mirosław Kowalczuk.

Informacje znad rzek Ekologia Zagrożenia 14 lata 9 miesiąc temu #2741

• Mirosław Kowalczuk

Informacje znad rzek Ekologia Zagrożenia 14 lata 9 miesiąc temu #2742

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109

Informacje znad rzek Ekologia Zagrożenia 14 lata 8 miesiąc temu #2743

Mirosław Kowalczuk napisał:

Ze względu na brak czasu nie mogę teraz opisywać przebiegu i przyczyn stargardzkiej tragedii. Po drugie nie chciałbym wytrącać sobie argumentów z rąk. Dokonałem wpisu na stronie Głosu Szczec.,który brzmi jak poniżej:

Pragnę sprostować tytuł artykułu. Z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że wyżej opisany spływ ścieków jest nielegalny!!! . O tym wkrótce, dowiedzą się gospodarze naszego miasta. Cała sprawa ma również związek ze smrodem w Stargardzie Szczec. Smrodem, którego częstotliwość i intensywność przekracza cierpliwość mieszkańców grodu nad Iną.
Oczyszczalnia nie wykorzystuje swoich możliwości przerobowych. Jest wiele tego powodów, które to powody pozna przede wszystkim prezydent naszego miasta. Przypominam, że zgodnie z art. 7 ust.1 pkt.3 ustawy z dn.08.03.1990 r. o samorządzie gminnym (Dz. U. z 2001 r. nr 142 poz. 1591 ze zmianami)
"zaspokajanie zbiorowych potrzeb wspólnoty należy do zadań własnych gminy. W szczególności zadania własne obejmują sprawy: wodociągów i zaopatrzenia w wodę, kanalizacji i oczyszczania ścieków komunalnych,utrzymania czystości i porządku oraz urządzeń sanitarnych, wysypisk i unieszkodliwiania odpadów komunalnych....."
„Nie ma granic tego, co można osiągnąć, jeśli się nie dba komu zostanie przypisana zasługa”
Ostatnio zmieniany: 14 lata 8 miesiąc temu przez Krzysztof Filocha.

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2025
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates