Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Informacje znad rzek, ale nie o połowach

TEMAT: Ochrona tarła łososiowatych

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 4 miesiąc temu #3166

• Mirka Tadeja
  • Mirka Tadeja Avatar
Na terenie Ośrodka Zarybieniowego (tzw. wylęgarnia)obowiązuje zakaz wstępu. Przy wejściu do Ośrodka jest tablica informująca o tym zakazie. Wystarczy czytać.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 4 miesiąc temu #3167

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109
W piątek zebranie. Istotną jego częścią ma być omówienie ochrony....jak również narosłych nieporozumień w naszym gronie. Druga część to omówienie zawodów. trzecia to sprawy projektowe.
Obecność jak najliczniejszego grona naszych członków jest bardzo ważna, by pewne niejasności omówić bezpośrednio, a nie w kuluarowych okolicznościach.

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 4 miesiąc temu #3168

• czekan
  • czekan Avatar
  • Fresh Boarder
  • Thank you received: 1
  • Oklaski: 0
Wielu moich znajomych wchodziło na teren ośrodka i nikt nie robił im z tym problemów, oglądali sobie ryby i wszyscy byli wielce zadowoleni. Dlatego też byłem zdziwiony owym incydentem .Skoro jednak ma to być dla ludzi... Wiem, że na oglądanie ścieżki dydaktycznej, trzeba się umówić, z tym , że dziwnie to wygląda, jak jedni mogą a drudzy nie mogą. Z resztą mogło to być spowodowane jakimś incydentem, o którym ja nie wiem. Nic się nie stało, ze Szczecina to blisko, ale jak ktoś przyjeżdża dajmy na to z Wrocławia i zostaje odprawiony z kwitkiem, to już nie jest tak miło. pozdr

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 4 miesiąc temu #3170

• Adam Ratajczyk
  • Adam Ratajczyk Avatar
Kolego Czekan jeżeli chodzi o wpuszczanie ludzi żeby mogli obejrzeć tarło to nigdy (przynajmniej ja) nie robiłem problemów pod warunkiem że ktoś wchodził główną bramą, przedstawił się i powiedział że chciałby obejrzeć tarło. Ale jeżeli ktoś przechodził z drugiej strony Wiśniówki przeciskając się po drodze przez drut kolczasty do tego po zwróceniu mu uwagi wulgarnie odpowiadał to już trzeba było takiego kogoś gonić! Nie znam sytuacji z Twoim kolegą bo najprawdopodobniej mnie wtedy nie było ale podejrzewam że było to jakieś nieporozumienie. Tak jak Artur napisał trzeba będzie to dogadać co do przyszłych lat żeby rodziny z dziećmi mogły ,,obejrzeć rybki,, bez umawiania się jakąś wielką grupą oczywiście jeżeli zgodzi się na to okręg pzw do którego należy ten teren :)

Pozdrawiam Adam

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 4 miesiąc temu #3172

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109
Michale. Proszę Cię przeproś kolegę za nieporozumienie i zaproś w przyszłym roku z rodziną, a jeśli wędkuje, to także z wędką w sezonie. Ścieżka jest po to by edukować, bo zyskujemy wielkie poparcie od znakomitej większości tych, którzy na własne oczy zobaczą tarło w naturze. Sposób realizacji takich wizyt uzgodnimy dokładnie, by już do nieporozumień nie dochodziło. NA pewno wzmocnimy informację o sposobie wizytowania ścieżki.

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 4 miesiąc temu #3175

• czekan
  • czekan Avatar
  • Fresh Boarder
  • Thank you received: 1
  • Oklaski: 0
Wiem, że nie było praktycznie żadnych problemów, stąd sam byłem zdziwiony. Wyjaśniłem koledze, że zaszło jakieś nieporozumienie i jest wszystko w porządku. W nowym sezonie na pewno zjawi się nad rzeką. Cieszy mnie to bardzo, że ścieżka przyciąga coraz więcej osób chcących zobacz te piękne ryby w ich naturalnym środowisku.
p.s Zobaczymy jak będzie wyglądać sytuacja na tarliskach, które powstaną mam nadzieje w przyszłym roku. Miejmy nadzieje, że będą działać równie sprawnie jak to na Wiśniówce. pozd Michał

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2025
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates