Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Informacje znad rzek, ale nie o połowach

TEMAT: Ochrona tarła łososiowatych

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 6 miesiąc temu #3025

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Na stronie TV Goleniów dziś ukazał się reportaż o działaniach naszego towarzystwa i służ mundurowych uczestniczących w tegorocznej ochronie tarła troci.Link do materiału:

http://www.tvgoleniow.pl/materialy,wszystkie,okres_ochronny_lososiowatych_,15,1,586.html
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 6 miesiąc temu #3027

• Tomasz Borus
  • Tomasz Borus Avatar
  • Expert Boarder
  • Thank you received: 1
  • Oklaski: 7
Fajny materiał. Wszystko jasno i na temat.

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 5 miesiąc temu #3042

• Mariusz Pich
  • Mariusz Pich Avatar
  • Gold Boarder
  • Mariusz Pich (Tinca tinca)
  • Oklaski: 12
Podczas dzisiejszego patrolu zaobserwowaliśmy poczynione przez kłusowników przygotowania do mięsnego sezonu.
Tak już jest, my staramy się upilnować oni pozyskać mięso.
Sądzę że to nie są laicy, wygląda na to że dokładnie znają zachowania ryb.

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 5 miesiąc temu #3043

• Adam Ratajczyk
  • Adam Ratajczyk Avatar
Witam. Koledzy namawiam wszystkich na jak najczęstsze spacery nad naszą rzekę Inę przedewszystkim w górę rzeki!!! dzisiaj przechadzając się brzegiem rzeki udało mi się przegonić jednego z pseudo wędkarzy- kłusoli który walił blachą w toń rzeki jak gdyby nigdy nic!!!:angry: Osobiście nie polecam takich wypraw samemu jak toś ma chęć iść a nie ma z kim niech do mnie dzwoni. na szczęście dzisiaj miałem ze sobą psa zaczepno obronnego:P
Dzięki samej obecności nad rzeką możemy naprawdę dużo zdziałać dlatego jeszcze raz zachęcam do spacerów nad Iną można i powdychać świeżego powietrza i pooglądać naprawdę pięknej przyrody.
zdjęcia wstawiam w innym temacie.

pozdrawiam Adam

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 5 miesiąc temu #3045

• Adam Ratajczyk
  • Adam Ratajczyk Avatar
Witam.

Dzisiaj też wybrałem się na spacer nad Inę tym razem wziąłem ze sobą Tomka:P we dwójkę i raźniej i bezpieczniej.

i tym razem nadzialiśmy się koło kładki ,,huśtawki,, w lesie(na przeciwległym brzegu) na kolejnego pseudo wędkarza łowiącego na spławik. obok niego oparty o rower stał spining. zwróciliśmy mu uwagę że tu nie wolno łowić od 1 października to jeszcze bezczelnie powiedział nam że przecież ma on wykupione pozwolenie na wody górskie na cały rok a nie do 1 października na szczęście przetłumaczyliśmy mu że lepiej żebyśmy go tu więcej nie zastali bo to grozi poważnymi sankcjami finansowymi i facet się zwinął. no ale niestety jak pokazały te ostatnie dwa dni trzeba by było zainteresować się tym odcinkiem rzeki chociażby po to by ci ludzie nie czuli się tak bezkarnie - ,,bo przecież i tak tam nikt ich nie sprawdzi,, jak twierdzą. a wiadomo przegoni się jednego, drugiego, kolejnego i już się rozniesie że lepiej tam nie chodzić bo można się nadziać na jakąś kontrol. Jeszcze raz namawiam wszystkich na spacery wzdłuż brzegów Iny i o przeganianie,,informowanie,, tych pseudo-wędkarzy.

Pozdrawiam Adam

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 5 miesiąc temu #3067

• Jacek Kopacz
  • Jacek Kopacz Avatar
Witam kolegów chciał bym podkreślić iż nadal są osoby spiningujące mimo że mamy okres ochronny!!! dziś to jest 29.10.2010 byłem ze znajomym nad rzeką koło godz. 12.00 odcinek nizinny most przestrzenna i natrafiłem na delikwenta spiningującego. Gość gdy nas zobaczył zawiną swoją wędkę ( tele spining ) wędkował na typowo trociową blachę iż udało się zauważyć.. trzeba było by zacząć czesterze spacery nad wodą...!! Mirku szkoda ze nie zdarzyłeś przyjechać byśmy mieli być może o jednego kłusola mniej ale dziękuje za interwencje miejmy nadzieje że uda się za drugim razem gościa ująć i dostanie odpowiednią kare

Pozdrawiam

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2025
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates