Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Informacje znad rzek, ale nie o połowach

TEMAT: Ochrona tarła łososiowatych

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 6 miesiąc temu #2933

• Marek Malman
  • Marek Malman Avatar
Ja uzupełniam swoje dane:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Tak jak napisałem powyżej dysponuję czasem w środku tygodnia.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 6 miesiąc temu #2935

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Mariusz Pich napisał:
Wydzwania do mnie cały Goleniów z informacją o siatkach w ujściu Iny, ja zawracam głowe inspektorowi i okazuje się że to lipa.
Tak się nie robi, bądźmy poważni.

Przynajmniej inspektor UM doświadczył, że członkowie TPRIiG z Komendantem SSR na czele są czujni w sprawie inoujścia;)

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 6 miesiąc temu #2936

• Adam Ratajczyk
  • Adam Ratajczyk Avatar
Witam.
tak jak mówiłem już wcześniej na tarle obowiązkowo będę! Mariusz jak będziesz potrzebował ludzi do jakiś patroli czy czegoś to zawsze możesz do mnie dzwonić będę w gotowości bojowej;)

Koledzy moim skromnym zdaniem każda para oczu i rąk się przyda na pilnowaniu tarła chociażby ktoś miał być tylko 3-4 godzinki to zawsze ten kto może siedzieć dłużej będzie mógł te 3-4 godzinki odpocząć przed kolejną służbą:)

Pozdrawiam Adam

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 6 miesiąc temu #2938

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Otrzymałem na PV wiadomość od kolegów z Forsa min.(foxy77, steril, kłusol zły ) zaoferowali pomoc w ochronie tarła na Inie. Mariuszu nawiążą oni z tobą kontakt w tej sprawie. Panowie warto już teraz pomyśleć o jakim zabezpieczeniu przed deszczem i wiatrem miejsca naszej "bazy" Trzeba -tak myślę zrobić jakąś ławeczkę z zadaszeniem i z bokami. Troszkę drzewa na ogniska przywieść z lasu. Dajcie jakiś termin spotkania w tej sprawie czasu jest coraz mniej na takie sprawy organizacyjne.

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 6 miesiąc temu #2939

• Mariusz Pich
  • Mariusz Pich Avatar
  • Gold Boarder
  • Mariusz Pich (Tinca tinca)
  • Oklaski: 12
Mam nadzieję Mirku że nie rozdajesz mojego numeru telefonu.
Na FORS-ie zamieściłem adres poczty pod którym można się z nami kontaktować w sprawie ochrony tarła. Jak do tej pory żaden z wymienionych nie zaoferował się.

O:OCHRONA TARŁA 2010 14 lata 6 miesiąc temu #2940

• Mariusz Pich
  • Mariusz Pich Avatar
  • Gold Boarder
  • Mariusz Pich (Tinca tinca)
  • Oklaski: 12
W przyszłym tygodniu zorganizujemy spotkanie z osobami które będą pilnowały tarła. I wtedy omówimy szczegóły.
Przykro mi ale jeśli ktoś chce w czasie ochrony robić pikniki, to zapraszam na polankę przy "Starej Inie". W miejscach gdzie odbywa się ochrona całodobowa , ławeczki i ogniska są niewskazane , a nawet przeszkadzają pilnującym.
Wczoraj otrzymałem potwierdzenie od Rafała że tak jak i w roku ubiegłym wolno nam będzie korzystać z pomieszczenia socjalnego. W zeszłym roku wystarczyło więc i w tym powinno wystarczyć.
Popieram ideę spacerów i pikników nad rzeką to bardzo pomocne i integrujące, lecz niech odbywają się poza terenem pilnowanym całodobowo.
Przypominam że że zarząd PZW zgodził się na wycieczki na terenie ośrodka zarybieniowego , ale jedynie grup zorganizowanych. Nie spraszajmy tabunów swoich przyjaciół na teren który nie należy do nas. Właściciel jasno określił sposoby i możliwości przebywania i poruszania się po obrębie hodowlanym .
Proszę abyśmy nie nadużywali gościnności gospodarzy terenu.

pozdrawiam

Mariusz

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2025
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates