Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Sprawy naszego towarzystwa

TEMAT: PRACE SPOŁECZNE -Sprzątanie brzegów rzeki itp.

PRACE SPOŁECZNE -Sprzątanie brzegów rzeki itp. 11 lata 2 tygodni temu #7153

• Michał Juszczak
  • Michał Juszczak Avatar
  • Gold Boarder
  • Salmo trutta
  • Thank you received: 18
  • Oklaski: 9
Witam koledzy chciałem przypomnieć w tym temacie o co rocznej akcji sprzątania rzeki Iny.
Pytanie kieruję do Artura czy takowa akcja się odbędzie. Piszę teraz ponieważ, ubiegłoroczne sprzątanie rzeki obfitowało w niską frekwencję. Aby uniknąć zeszłorocznego konfliktu dotyczącego terminu, uważam że co najmniej miesięczne wyprzedzenie będzie dostatecznie dużym okresem czasu na wzięcie dnia urlopu i wypełnienie jednego ze statutowych obowiązków TPRIiG

Pozdrawiam M.J
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Artur Furdyna,

PRACE SPOŁECZNE -Sprzątanie brzegów rzeki itp. 11 lata 2 tygodni temu #7155

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109
Michale oraz Wszyscy Członkowie i Sympatycy naszej działalności!
Jesteśmy w trakcie opracowywania planu działań i prace porządkowe są jednym z istotnych elementów. Na ten rok planujemy dwa sprzątania na Inie / Goleniów oraz Stargard Szczeciński/ oraz jedno na Gowienicy.
Po ustaleniu terminu na pewno poinformujemy.
W chwili obecnej jesteśmy w trakcie uzgodnień prac melioracyjnych w dorzeczach naszych rzek, co wiąże się z wieloma wizytami w terenie oraz dziesiątkami stron uwag i ustaleń. Poza tym mamy na głowie plik obowiązkowych zadań sprawozdawczych, do GUS, US oraz innych instytucji, stąd trochę brak czasu w pierwszym kwartale na plany sprzątania. W kwietniu na pewno dostarczę informację. Dzięki za czujność

PRACE SPOŁECZNE -Sprzątanie brzegów rzeki itp. 11 lata 2 tygodni temu #7161

Takie wyjaśnienia słyszymy od pewnego czasu i mam wrażenie, że tylko przewodniczący Artur Furdyna jest od organizowania wszystkiego, a gdzie reszta naszych wybrańców jego zastępca i 4 kolejnych członków zarządu? Razem wypełniacie te wszystkie druki?

PRACE SPOŁECZNE -Sprzątanie brzegów rzeki itp. 11 lata 2 tygodni temu #7162

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
Gdybym sam wszystko robił, dawno bym to rzucił. Wbrew Twoim sugestiom, każdy coś robi, w zakresie, w jakim wolny od spraw zawodowych czas mu pozwala. Czasem mam wrażenie Mirku, że traktujesz Zarząd, jak etatowych pracowników, którzy wszystko "muszą" a Ty jesteś od wytykania palcem, co Ci się nie podoba....
Akurat kwestie porządkowe poruszył już kilka tygodni temu Bartek Zalewski, a Mariusz podjął temat, więc nie widzę problemu.
Zebranie zorganizujemy w drugą niedzielę kwietnia i, oprócz spraw rachunkowo - sprawozdawczych, które sprawnie przeprowadził Adam z naszą księgową, omówimy plany do realizacji w tym roku.
Jeszcze trochę cierpliwości.

PRACE SPOŁECZNE -Sprzątanie brzegów rzeki itp. 11 lata 2 tygodni temu #7163

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
Co do druków, to przed ich wypełnieniem jest kupa pracy przygotowawczej, w tym spotkania z meliorantami w terenie, w której uczestniczy więcej osób.

PRACE SPOŁECZNE -Sprzątanie brzegów rzeki itp. 11 lata 2 tygodni temu #7165

Artur Furdyna napisał:
Czasem mam wrażenie Mirku, że traktujesz Zarząd, jak etatowych pracowników, którzy wszystko "muszą" a Ty jesteś od wytykania palcem, co Ci się nie podoba....

Nie Kolego Arturze ja jestem członkiem tej organizacji regularnie opłacam składki a nawet do ubiegłego roku przekazywałem 1% mojego podatku dla TPRIiG. Statut TPRIiG przewidział taką możliwość oceny pracy zarządu co zapisane zostało w par. 10 pkt 3 i 4 naszego statutu. Tak więc tylko z tego względu ośmielam się czasami wskazać moim skromnym zdaniem sprawy które powinny być załatwiane inaczej i nie traktuj tego jako moje czepialstwo się zarządu.

Artur Furdyna napisał:
Zebranie zorganizujemy w drugą niedzielę kwietnia i, oprócz spraw rachunkowo - sprawozdawczych, które sprawnie przeprowadził Adam z naszą księgową, omówimy plany do realizacji w tym roku.Jeszcze trochę cierpliwości.

Z tego co wiem to zebranie zapowiadałeś 3 tygodnie temu na dzień 6.04.2014r. w tym dziale :http://www.tpriig.pl/forum/1-sprawy-naszego-towarzystwa/2761-zebrania-tpriig?start=78#7103
ale w imieniu własnym i zapewne jeszcze kilku Kolegów dziękuję że w porę nas o tym uprzedziłeś.

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2025
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates