Prawda jest taka, że to my bardziej liczymy na państwa pomoc. Chodzi mi tu głównie o wiedzę jaką państwo posiadacie. Nasz tow. to zaledwie cztery osby z tym jeden wędkarz i dwóch byłych. Nikt z nas nie ma wyskztałcenia w kierunakch, które mogłby pomóc w ratowaniu rzek. Dlatego podglądamy mądrzejszych i barziej doświadczonych kolegów.
Na temat jesiotra słyszałem, a nawet rozmawiałem z prof. z Gdańska na ten temat. Okazało się, że Prosna była przewidziana do zarybień jesiotrem. Niestety stare tarliska uległy zamuleniu. Okazało się, że jesli PZW Kalisz pokryje koszty odtworzenia tarlisk Prosna zostanie włączona do programu przywrócenia jesiotra. Po rozmowie z władzami PZW okręg kaliski moja nadzieja zgasła

Co do Prosny to plus jest taki, że Poznan olewa tej region. Dzieki czemu prac meliracyjnych nie jest zbyt wiele. Ja znam najlepiej Prosnę w Okolicach Kalisza i musze powiedzieć, że po powodzaich z 2007 i 2010 pięknie zdziczała w wielu miejscach. Wiem, że można niej zapać certy(zarybia PZW), a także mietusy i brzany.
O filmie nie wiedziałem jeśli to prawda, to chyba oszaleję, że szczęścia. A co to jest ZUT Szczecin, czy to to
zut.edu.pl/ Jeśli mi pan pomoże znależć ten film będę bardzo wdzięczny. To dla mnie taka sensacja, że nadal w to nie wierzę.