Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Informacje znad rzek, ale nie o połowach

TEMAT: Ochrona tarła łososiowatych

O:OCHRONA TARŁA 13 lata 5 miesiąc temu #4417

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109
Nie trzeba płacić. Choć każdy grosz na naszym koncie służy głównie finansowaniu ochrony naszych rzek i edukacji. Jedyny wymóg to zapowiedź wizyty, bowiem ścieżka edu nie jest na wodach publicznych, tylko na prywatnej posesji i właściciel ma pełne prawo kontroli, co się na jego działce dzieje. Właścicielem jest ZO PZW Szczecin i jego zaleceniom musimy się poddać. Zresztą sama ochrona nie dopuszcza samowolek, by nie było zarzutów, że coś jest nie tak. Zapraszamy wszystkich chętnych, ale po uzgodnieniu terminu wizyty.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:OCHRONA TARŁA 13 lata 5 miesiąc temu #4420

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
genio napisał:
A może trzeba jeszcze zapłacić za oglądanie tarła

genio - pierwszy post i takie niezrozumiałe tekstyB) . Zasada dobrego wychowania obowiązuje nawet na forach internetowych. http://www.tpriig.pl/a-my-tu-gadu-gadu/1322-jestes-nowy-przywitaj-sie-w-tym-watku/strona-9.html

wielu było takich co za oglądanie tarła troci zapłaciło i to słono;) tylko, że oni chcieli rybki oglądać w nieco innej scenerii:laugh: .

Powracając do tematu Panowie jest taka propozycja z mojej strony aby zakupić piecyk tzw. popularnie kozę, którą wstawimy do namiotu. Obecne palenisko jest mało ekonomiczne i zamiast dawać ciepło dla strażników grzeje korony drzew. Ściepa po 10zł do dnia 10.11.2011r. datki zbiera szef ochrony Bartek Z.

Takie palenisko posłuży nam w przyszłych latach ochrony jak również ogrzeje pomieszczenia w naszej przyszłej siedzibie
link do aukcji http://allegro.pl/piec-szamotowy-piecyk-koza-170m2-duzy-atestowany-i1896427427.html

O:OCHRONA TARŁA 13 lata 5 miesiąc temu #4421

• GrzesB
  • GrzesB Avatar
  • Fresh Boarder
  • Oklaski: 1
Panowie, darząc ogromnym szacunkiem Waszą pracę na rzecz Iny wpłaciłem datek na konto Towarzystwa. W tytule przelewu podałem "na działalność statutową" i mam nadzieję, że te pieniążki będą jakimś wsparciem dla akcji ochrony tarła (chociażby na piecyk :))

O:OCHRONA TARŁA 13 lata 5 miesiąc temu #4422

• Mirosław Kowalczuk
W imieniu Kolegów uczestniczących w tegorocznej ochronie ińskich salmonidów - wielkie dzięki Grzesiu:)

O:OCHRONA TARŁA 13 lata 5 miesiąc temu #4431

• Adam Ratajczyk
  • Adam Ratajczyk Avatar
Kilka fotek z dzisiejszego dnia nad Wiśniówką:)

O:OCHRONA TARŁA 13 lata 5 miesiąc temu #4435

• Mirosław Kowalczuk
Dla pocieszenia oka filmik z tarła dla tych Kolegów którzy wspierają nasze działania ale nie mogą z różnych powodów uczestniczyć w ochronie naszych salmonidów.

Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez Mirosław Kowalczuk.

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2025
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates