Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Informacje znad rzek, ale nie o połowach

TEMAT: Ochrona tarła łososiowatych

O:OCHRONA TARŁA 2011 13 lata 5 miesiąc temu #4383

Witam a wędkarz ten został ukarany grzywna lub został poinformowany o swoim wykroczeniu??
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:OCHRONA TARŁA 2011 13 lata 5 miesiąc temu #4385

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109
No właśnie Krzyśku!
Widzisz Gościa i nic?
Jak nie wiesz co zrobić, to chociaż daj znać, ze ktoś łamie reguły...bo tak po czasie, to tylko wkurzyć możesz kolegów....i nic poza tym.

O:OCHRONA TARŁA 13 lata 5 miesiąc temu #4387

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Krzysiek zareagował na ten incydent powiadamiając mnie telefonicznie o łowiącym na spinning "wędkarzu".

Z uwagi na to, że osobiście nie mogłem podjąć interwencji ponieważ zakończyłem już służbę o tym fakcie powiadomiłem kolegów z SM. Jaki był finał sprawy dowiem się w środę.
Niemniej jest to namacalny dowód na to, że z przepisami nowej ustawy o rybactwie wielu łowiących jest na bakier, a może nawet nie wiedzą, że takowa ustawa jest. Nawet na stronie ZO PZW Szczecin nie doszukałem się takowej ustawy -to chyba troszkę dziwne.

O:OCHRONA TARŁA 13 lata 5 miesiąc temu #4389

• Krzysztof Kłos
  • Krzysztof Kłos Avatar
Ód razu po zauwazeniu wedkarza, zadzwonilem do Mirka po czym zrobilem 2 zdjecia i czekalem na straz miejska. Moglem od razu napisac to w poprzednim poscie....

O:OCHRONA TARŁA 13 lata 5 miesiąc temu #4390

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Na szczęście są to przypadki sporadyczne i wielkiej szkody dla rybostanu rz. Iny nie czynią. Martwi mnie natomiast inna sprawa a mianowicie nie dokończona praca w korycie rzeki na odcinku gdzie wykonywane są prace wzmacniające dno rzeki, w ramach rekompensacji szkód środowiskowych -tak się to chyba nazywa. Pozostały największe głazy do zatopienia wraz z szkieletem faszynowym i niestety kawałem płachty sztucznego tworzywa jakim jest geowłóknina.

Prace miały być zakończone w połowie października podczas rozmowy z pracownikami tej firmy zorientowałem się, że są doskonale zorientowane jakie ryby do rzeki wpływają jesienią na tarło. W związku z czym jestem pełen obaw czy przerwane prace w tym rejonie nie zostaną nagle rozpoczęte na początku listopada co może przyczynić się do .........!!! .
Artur pełni nadzór przyrodniczy nad prowadzonymi pracami i mam taką nadzieję, że do takiej sytuacji nie dopuści.
Rzeka na tym odcinku obecnie wygląda imponująco.

Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez Mirosław Kowalczuk.

O:OCHRONA TARŁA 13 lata 5 miesiąc temu #4391

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109
Rozmawiałem z wykonawcą. Deklaruje, że skończą tak szybko, jak to tylko możliwe, maja jednak pewne problemy techniczne, a jednocześnie kończą prace na dolnym odcinku, gdzie wysoka woda uniemożliwiała im skończenie wcześniej robót. Ogólnie prace mają być zakończone w ogóle do końca października. Dziś jeszcze dowiem się, kiedy zakończone zostaną deflektory w okolicach ujścia Wiśniówki.

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2025
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates