Przepis znaleziony w necie ale pysznie to wygląda . Zupkę jak piszą można zrobić w pół godziny.

Tylko rybka musi być tłusta.
Do garnka z ok 4 może 5 l wody zależy kto chce jaką konsystencje uzyskać, włożyć obrane ziemniaki ok 1/2 kg,
1 pokrojona cebula, 2 pokrojone pomidory obrane, 1 pokrojona papryka czerwona i zielona, 3 posiekane ząbki czosnku, łyżka kminku, łyżka czerwonej papryki w proszku, szafran szczypta, kilkanaście ziaren kolendry lub pęczek natki, łyżka soli, łyżeczka pieprzu ziołowego, 1 łyżka pieprzu czarnego w ziarnkach, oliwa z oliwek ok 1/4 szklanki, to wszystko zagotować. Jak ziemniaki będą już miękkawe włożyć 1 kg pokrojonych ryb bez ości najlepiej dorsza. Krótko gotować tak żeby ryba się nie rozlatywała i na koniec zabielić śmietaną.