Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Informacje znad rzek, ale nie o połowach

TEMAT: Ochrona tarła łososiowatych

O:Ochrona tarła troci 2009 rok 15 lata 4 miesiąc temu #1155

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Na specjalne życzenie Kolegów zamieszczam filmik z minionego okresu tarłowego ińskich troci z walki dwóch bojowych samców.

Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:Ochrona tarła troci 2009 rok 15 lata 3 miesiąc temu #1195

• Artur Pietrzak
  • Artur Pietrzak Avatar
  • Expert Boarder
  • RZECZNY ŁAZĘGA
  • Oklaski: 6
Witam!!!
Doszly mnie sluchy ze na ujsciowym odcinku Iny klusownicy lowia troc na spining.Nie mam pewnosci czy to prawda.Moze jednak warto to sprawdzic.
Pozdrawiam i ZYCZE WSZYSTKIM WESOLYCH SWIAT
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

O:Ochrona tarła troci 2009 rok 15 lata 3 miesiąc temu #1196

• Mariusz Pich
  • Mariusz Pich Avatar
  • Gold Boarder
  • Mariusz Pich (Tinca tinca)
  • Oklaski: 12
Arturze proszę Cię abyś przekazywał takie informacje na bieżąco na policję lub do innych służb zajmujących się walką z kłusownictwem. I przekaż swoim informatorom że doniesienie o takim zajściu poniewczasie nie daje nam żadnych możliwości działania. A jedynie psuje krew, proszę zaopatrzyć się w odpowiednie numery telefonów i reagować w rzeczywistym czasie kiedy takie zajście ma miejsce. Wtedy nasza reakcja ma szansę odnieść sukces. Rzeki są patrolowane tak często jak tylko nam na to czas pozwala , jedynie ten właśnie okres przed świąteczny zmniejsza nasze możliwości z tego względu że każdy z nas ma rodzinę idą święta i brak nam czasu na pogodzenie wszystkiego. Dlatego jeszcze raz Cię bardzo proszę o telefonowanie wtedy jak widzisz że coś się dzieje niedobrego.

Życzę zdrowych, pogodnych i szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia

pozdrawiam
Mariusz

O:Ochrona tarła troci 2009 rok 15 lata 3 miesiąc temu #1348

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Otrzymałem dziś od Rafała Pendera link do filmu jaki w okresie tarła nagrany został na naszym tarłowym dopływie warto przypomnieć sobie jak to było.

http://www.pzwszczecin.com/film/

O:Ochrona tarła troci 2009 rok 15 lata 3 miesiąc temu #1357

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109
Ostatnio zmieniany: 15 lata 3 miesiąc temu przez Artur Furdyna.

OCHRONA TARŁA 14 lata 6 miesiąc temu #2857

• Mariusz Pich
  • Mariusz Pich Avatar
  • Gold Boarder
  • Mariusz Pich (Tinca tinca)
  • Oklaski: 12
Witajcie

Już za dosłownie kilka dni skończy się szał polowania. Mam nadzieję że ci których widuję nad rzeką prawie codziennie, z takim samym zapałem będą pilnowali tarlisk na naszych rzekach.
Proszę o zadeklarowanie się kto z Was będzie w tym roku pilnował tarlaków.
Muszę wiedzieć na kogo mogę liczyć , to ułatwia organizację i umożliwia ustalenie grafiku.
Ci którzy chcą , a nie mogą niech się nie deklarują. Ci którzy chcą i mogą są potrzebni. Proszę o powstrzymanie się od robienia weekendowego sztucznego tłoku. W dni wolne od pracy też obowiązywać będzie grafik, dwugodzinny weekendowy spacer nad rzeką przyda się nam jeśli odbywał się będzie tam gdzie nie możemy pilnować całodobowo. W miejscach dopilnowanych obecność osób z poza grafiku tylko dezorganizuje nasze starania.
Podaję adres poczty gdzie mogą się zgłaszać osoby , niezrzeszone w towarzystwie , ale chcące nam pomóc. Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

pozdrawiam
Mariusz
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez Mirosław Kowalczuk.

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2025
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates