Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Sprawy naszego towarzystwa

TEMAT: Niebieski Korytarz Iny- nasz udział

O:Niebieski Korytarz Iny- nasz udział 12 lata 11 miesiąc temu #5396

Panowie jak tam samopoczucie przed sobotą i niedzielą. Pytanie z założenia retoryczne:) w celu podniesienia tematu.
Pozdrawiam K.F.
„Nie ma granic tego, co można osiągnąć, jeśli się nie dba komu zostanie przypisana zasługa”
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

O:Niebieski Korytarz Iny- nasz udział 12 lata 11 miesiąc temu #5397

• Michał Kamiński
  • Michał Kamiński Avatar
Cześć. Dodaj mnie do listy na sobotę, chętnie pomogę.

Dzięki, już Cię dodałem.
K.Filocha
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez Krzysztof Filocha.

O:Niebieski Korytarz Iny- nasz udział 12 lata 11 miesiąc temu #5399

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109
Radku!
Nie można się do Ciebie dodzwonić, a jest potrzeba doprecyzowania kwestii transportowych.
Zadzwoń dziś do mnie proszę...
Artur

O:Niebieski Korytarz Iny- nasz udział 12 lata 11 miesiąc temu #5400

• Sebastian Podolak
  • Sebastian Podolak Avatar
  • Gold Boarder
  • Thank you received: 56
  • Oklaski: 14
Przypominam o jutrzejszej akcji sadzenia drzew nad Iną.Niezbędne wyposażenie to szpadel,gumowce,i coś przeciw deszczowego,mamy kwiecień:)Do zobaczenia
SEBASTIAN PODOLAK

O:Niebieski Korytarz Iny- nasz udział 12 lata 11 miesiąc temu #5402

• Artur Furdyna
  • Artur Furdyna Avatar
  • Prezes TPRIiG
  • Thank you received: 179
  • Oklaski: 109
Pierwsza część akcji sadzenia dobiegła szczęśliwie do końca. 12 z 13 tysięcy drzew posadzone. Dadzą cień 20 kilometrom Iny, co na pewno poprawi warunki życia ryb i innych mieszkańców Iny. Pozostało zabezpieczenie drzew i posadzenie wiązów, co wziął na siebie Krzysiek. Wbrew pozorom to także kupa pracy, może nie tak ciężkiej, jak samo sadzenie, ale kilometry te same do przejścia na piechtę....Miało to być zrobione jednym rzutem,, ale z braku rąk w czasie sadzenia, musieliśmy przełożyć to na inny czas..... może bobry i wandale nie zdążą zbytnio zaszkodzić....
Chciałbym podziękować wszystkim, którzy znaleźli czas i siłę na pomoc. Przykro, że w drugim dniu mniej było TPRIIG niż ludzi spoza, ale widać część naszych kolegów inaczej rozumie uczestnictwo na naszym towarzystwie i woli łowić, niż działać na rzecz ryb.....
Wielkie brawa dla Krzyśka Filochy za organizację akcji, dzięki której wszystko poszło sprawnie i prawie bez ofiar/ nie licząc kąpieli jednego z kolegów oraz licznych pęcherzy na nogach i rękach/.
Pewnie, że można to było rozłożyć na kilka dni, ale wtedy z ludźmi byłoby jeszcze trudniej, a i ciąganie łodzi i ciężarówki tyle razy to za duże obciążenie.
Wielkie dzięki dla Sebastiana Szarżanowicza i Radka Mielczarka, Waldemara Demczuka oraz Pana z Ostoi Miedwieńskiej, których samochody i łodzie znakomicie usprawniły akcję.
ZZMIUW w osobach Maćka Humiczewskiego, Eli Typańskiej oraz Andrzeja Szostaka także stanął na wysokości zadania. Woda i kiełbaski życie nam uratowały, mimo, że nie z ogniska, ale czasu i sił na nie zabrakło.....
Jeśli ktokolwiek ma chęć pomóc Krzyśkowi, wielkie dzięki.
Artur
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez Artur Furdyna.

O:Niebieski Korytarz Iny- nasz udział 12 lata 11 miesiąc temu #5403

• Adam Ratajczyk
  • Adam Ratajczyk Avatar
Przyznaję się bez bicia że tym skąpanym byłem ja:S Woda w rzece jeszcze jest dość zimna a do tego pływanie w głębokiej po szyję rzece w ciuchach nie jest zbyt miłe:P trochę przemarzłem i na drugi dzień mnie gorączka dopadła....
Poniżej kilka fotek z sadzenia drzew.
Więcej zdjęć będzie w opisie poświęconym sadzeniu drzew.
Ja też chciałem podziękować wszystkim, którzy znaleźli czas aby nam pomóc w całej akcji....

NASZ GŁÓWNY GONDOLIER:)

Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez Adam Ratajczyk.

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2025
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates