Towarzystwo Przyjaciół Rzek
Iny i Gowienicy

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
Sprawy naszego towarzystwa

TEMAT: Projekt "Posadź drzewo nad rzeką, daj rybom cień""

O:Projekt "Posadź drzewo nad rzeką, daj rybom cień"" 14 lata 9 miesiąc temu #2708

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
W telewizji regionalnej Goleniów ukazał się felieton poświęcony naszej akcji. Można go obejrzeć pod adresem http://www.tvgoleniow.pl/materialy,wszystkie,podsumowanie_akcji,15,1,428.html
Temat został zablokowany.

O:Projekt "Posadź drzewo nad rzeką, daj rybom cień"" 14 lata 9 miesiąc temu #2709

• Ewa Leś
  • Ewa Leś Avatar
brawo! oko się cieszy :) bardzo ładna tablica, tylko końcowa informacja o wyrwanych drzewkach trochę zasmuca...

O:Projekt "Posadź drzewo nad rzeką, daj rybom cień"" 14 lata 8 miesiąc temu #2719

Witam ponownie. Chciałem coś zakomunikować jeśli jeszcze nikt nie zwrócił na to uwagi. Od kilku dni za pewne za sprawą rządzących wycina się trawę nad rzeką w centrum i okolicach.Jak co roku z resztą. Tak więc chciałem powiedzieć kolegom że większość naszej pracy przy sadzeniu drzewek poszła na marne. W okolicy Andersa i za spichlerzem w stronę mostu na przestrzennej prakrtycznie wszystkie zostały wycięte przez pracowników koszących. Pewnie nikt ich nie poinformował że coś takiego tam zostało posadzone a ci Troglodyci niesteety cieli jak popadnie. Zapewnie będą tak cieli aż do mostu na trójce. Jesli tak będzie co roku to za parę lat bedziemy mieli nad rzeką drzewka bonsai, które niestety tego cieniu nie będą w stanie dostarczyć rzece. Aż przykro się na to patrzy.

Ostatnio zmieniany: 14 lata 8 miesiąc temu przez Marcin Łukaszewski.

O:Projekt "Posadź drzewo nad rzeką, daj rybom cień"" 14 lata 8 miesiąc temu #2720

• Adam Ratajczyk
  • Adam Ratajczyk Avatar
No niestety muszę potwierdzić słowa Marcina:( dzisiaj wyszedłem na spacer z psem i idąc brzegiem rzeki od mostu na przestrzennej w stronę centrum nie spotkałem się z ani jednym zostawionym w całości drzewkiem:S może gdyby były paliki przy drzewkach byłoby inaczej ale niestety palikami, które z wielkim trudem Pan Zbyszek załatwił już wcześniej ktoś się zainteresował i wszystkie zniknęły:S niestety w taka mentalność większości naszych rodaków:(

O:Projekt "Posadź drzewo nad rzeką, daj rybom cień"" 14 lata 8 miesiąc temu #2721

• Mirosław Kowalczuk
  • Mirosław Kowalczuk Avatar
Informacyjnie powiem abyście wiedzieli na przyszłość. Wykaszanie skarp brzegowych rzeki co jest koniecznością na odcinku miejskim zlecił nasz partner w programie czyli zarząd melioracji w Goleniowie. Sadzonki drzew były tak małe, że w gąszczu metrowej trawy trudno byłoby je dostrzec tym bardziej, że tak jak pisał Adam zbrakło palików które być może uratowałyby drzewa. Druga sprawa to miejsce w którym zostały posadzone drzewka. Miejsce spacerowe znacznej ilości mieszkańców naszego miasta. Mieszkańców którym tak naprawdę wisi i powiewa czy tam będą drzewa czy gąszcz lebiody i pokrzyw. Pozostaje nam cierpliwość i kontynuacja każdego roku dosadzanie drzewek nad brzegami rzeki. Tak jest w naszym mieście i to nie istotne czy jest to drzewo nad rzekom czy klomb zieleni pod kościołem, zawsze wśród tak licznej ilości mieszkańców miasta znajdzie się jakiś element bydlęcy niszczący co zostało posadzone trzeba zniszczyć, wyrwać i zdeptać co każdego dnia doświadczam w pracy zawodowej. Dodam jeszcze, że pracownicy dokonujący koszenia byli poinformowani przez zarząd melioracji, że na odcinku wykaszania są posadzone drzewa.
Głowa do góry Panowie z pewnością jakieś drzewo się uchowa.
Ostatnio zmieniany: 14 lata 8 miesiąc temu przez Mirosław Kowalczuk.

O:Projekt "Posadź drzewo nad rzeką, daj rybom cień"" 14 lata 8 miesiąc temu #2722

• Ewa Leś
  • Ewa Leś Avatar
o zgrozo... :S nie spodziewałam się aż takiego braku poszanowania dla cudzej pracy i to jeszcze przez osoby "niby" uprzedzone o nasadzeniach, tym bardziej ze strony partnera programowego (!).

Nasi Sponsorzy

Copyright © Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy 2025
Wdrożenie strony: Jacek Nadolny w oparciu o CMS Joomla

Strona zbudowana w oparciu o szablon
TFJ Green - Joomla 3 Templates